پس از درز نامۀ دفتر هيأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (يوناما) که در آن مولانا محمد عبدالله، عضو کميسيون مستقل انتخابات به توهين و تهديد به مرگ مسئول بخش ديتابس کميسيون انتخابات متهم شده است، شماري از کاربران شبکههاي اجتماعي در برگۀ فيسبوک و توييتر يوناما با گذاشتن ديدگاه اعتراض کردند.
کاربران ميگويند، خواستار بيطرفي هيأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان در مسألۀ انتخابات و همچنان درک شرايط بحراني افغانستان شده اند. کاربران مدعياند که يوناما ديدگاههاي آنان را حذف کرده است.
حسيب معترف، يکي از کاربران توييتر ميگويد، توييتاش حاوي هيچگونه توهين نبوده بل وي بر بيطرفي و درک وضعيت افغانستان از سوي يوناما تأکيد کرده است.
به گفتۀ او، کارمندان دفتر هيأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان وي را به دليل طرح ديدگاه از صفحۀ توييتر يوناما بلاک کردهاند.
رضا نوري، از کاربران فيسبوک ميگويد، از سازمان ملل که حامي و باني حقوق بشر و آزادي بيان است توقع سانسور نميرفت و اين عملکرد سازمان ملل پرسش برانگيز است.
برخي از خبرنگاران نيز به حذف ديدگاه شهروندان از سوي دفتر هيأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان واکنش نشان دادهاند.
هارون نجفيزاده، از خبرنگاران در برگۀ توييترش نگاشته است که سازمان ملل متحد که سنگ بناي آزادي بيان را در افغانستان گذاشته است، اکنون آزادي بيان را با سنگ ميزند.
ضيا شهريار، از ديگر خبرنگاران نيز در برگۀ توييتر خود نگاشته که يوناما وي را از توييترش بلاک کرده است.
مولانا عبدالله، عضو کميسيون مستقل انتخابات امروز در يک نشست خبري در کابل ميگويد، حذف و سانسور از سوي دفتر هيأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان خلاف اعلاميۀ حقوق بشر و در تضاد با قوانين افغانستان است.
اما دفتر هيأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (يوناما) در واکنش به اعتراض شهروندان افغانستان در برگۀ فيسبوکاش از کاربران خواسته است که به دور از نفرت و توهين از آزادي بيان دفاع کنند
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/11827
تگ ها: